Dijkoraad Viavesta

Dijkoraad Viavesta

Dijkoraad Viavesta is een onafhankelijk advies- en inspectiebureau op het gebied van brandveiligheid en brandweerondersteuning.

Gotlandstraat 50
7418 AX Deventer
085-1302481
info@dijkoraad-viavesta.nl
www.dijkoraad-viavesta.nl

De consultants en adviseurs van Dijkoraad Viavesta zijn ervaren en deskundig, ieder met zijn of haar eigen specialisatie. De opdrachtgevers zijn zowel overheidsinstanties (zoals brandweer, gemeente en Rijksgebouwendienst) als het bedrijfsleven (zoals vastgoed, industrie, kantoor, retail en zorg- en onderwijsinstellingen).

De afgelopen 20 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevend adviesbureau en heeft het een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van diverse systemen en werkmethodes en hebben zij veel aandacht voor innovaties. Denk hierbij aan brandveiligheid seminars, door henzelf ontwikkelde opleidingen en in hun eigen beheer ontwikkelde digitale inspectie- en rapportagemethodes.

De dienstverlening bestaat onder andere uit:

 • Brandveiligheidadvies
 • Brandveiligheidsinspecties, zoals
  • Brandveiligheidscans
  • Opleverscan brandveiligheid
  • Quickscan
  • Gebruikersvergunningeninspectie
  • Brandscheidingen
 • Opstellen beleidsplan ten behoeve van bedrijfshulpverlening
 • Opstellen van ontruimingsplannen en -plattegronden
 • Organiseren van ontruimingsoefeningen
 • Detacheren van brandveiligheidspersoneel, zoals een inspecteur, adviseur, plantoetser of medewerker toezicht en handhaving

Bekijk het volledige overzicht aan dienstverlening op de website.

Het bedrijf is op 1 januari 2024 toegetreden tot TSD Group. Hiervoor zijn de aandelen verkocht aan Inprevo, een bedrijf dat tevens onderdeel van TSD Group is.

De directeuren zijn blij met de nieuwe samenwerking:
Edgar Overmeen, Directeur Dijkoraad Viavesta, zegt hierover: “Kennis, ervaring en betrouwbaarheid staan bij ons hoog in het vaandel. Dit hebben wij de afgelopen 20 jaar stap voor stap weten op te bouwen tot een hoog niveau door korte lijnen te hanteren en onze ervaren specialisten veel vrijheid en vertrouwen te geven. Door ons volledig aan te sluiten bij The Safety Network zijn wij in staat ons ambitieniveau nog verder te verhogen, zonder onze manier van werken te veranderen. Dit biedt op langere termijn meer zekerheid voor de toekomst voor zowel onze medewerkers als onze opdrachtgevers.”

Rody Degeling, CEO TSD Group (eigenaar Inprevo), vult aan: “Dijkoraad Viavesta heeft een mooie groep gepassioneerde medewerkers en veel waardevolle klanten. Met de aansluiting van Dijkoraad Viavesta wordt Inprevo Consultancy een nog completer brandveiligheidsadviesbureau, waarbij nog meer klanten bediend kunnen gaan worden. Wij zijn heel blij en dankbaar dat Dijkoraad Viavesta het vertrouwen heeft in Inprevo om gezamenlijk de volgende stap te gaan zetten.”